V torek, 30. 3. 2021 smo izvedli program prometnih vsebin za učence od 1.do 6. razreda. Program je izvajalo podjetje Jumicar, seveda ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ glede COVID-19. Program za učence 1. triade je trajal 45 minut, za 2. triado pa 60 minut.

Učenci 1. triade so najprej ponovili pomembnejše prometne znake in prehajanje čez prehod za pešce, nato pa se prelevili v voznike avtomobilčkov in se preizkusili v vožnji po poligonu. Pri tem so seveda morali upoštevati pravila v križišču, prometne znake, cesto pa so pri semaforju večkrat prečkali tudi pešci. Program je bil izveden na zgornjem igrišču, za vsak oddelek posebej.

Učenci 2. triade so izvajali program na spodnjem igrišču, prav tako vsak oddelek posebej. V začetku so ponovili osnovna prometna pravila za pešce, kolesarje in voznike, nato pa se tudi sami preizkusili v spretnostni vožnji po poligonu in sicer z motornimi avtomobilčki. Tudi njih je na cesti čakalo kar nekaj prometnih znakov in pravil, pa tudi semafor.

Učenci so bili nad izvedbo navdušeni, saj jim v tem šolskem letu zaradi znane situacije take in podobne praktične vsebine zelo manjkajo.

Več o izvedbi pa na fotografijah.

Koordinatorka prometne vzgoje Marinka Vožič

 

Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1