V petek, 4. 12. 2020, so imeli učenci od 6. do 9. razreda tehniški dan. Glede na trenutne razmere je tudi ta, tako kot vse aktivnosti v zadnjem času, potekal preko Teams učilnic na daljavo. Načrtovano je bilo praznično ustvarjanje, saj želimo, da bi veseli december tudi pri delu na daljavo obdržal praznični pridih.

Ker letos po mnogih letih na šoli v tem času nismo mogli izpeljati božično-novoletnega bazarja, na katerem so učenci obiskovalcem ponujali številne v šoli narejene izdelke, so umetnine tega tehničnega dne nastajale z namenom okrasitve dóma, kjer zdaj preživimo večino svojega časa.

Učenci so že na začetku tedna dobili navodila, da so se lahko pripravili na samostojno ustvarjanje, in pričeli zbirati ideje, ki so si jih izmenjali v razrednih e-učilnicah. V petek zjutraj so se učenci posameznih razredov najprej srečali preko videopovezave in se pogovorili o tem, kako bo potekal dopoldan, nato pa so pričeli z ustvarjanjem.

Ob poslušanju prazničnih pesmi, ki smo jim jih posredovali, so se vsak na svojem koncu lotili izdelave venčkov, okraskov za praznično jelko, peke piškotov in še bi lahko naštevali. Ves dopoldan so jim bili za morebitno pomoč na razpolago tudi razredniki, razredničarke in drugi učitelji, ki so se prav tako lotili okraševanja svojega doma.

Na koncu so učenci svoje izdelke fotografirali in jih objavili na Padlet-u, to je nekakšen ‘spletni razstavni pano’, kjer so si jih lahko ogledali še ostali učenci.

Izkazalo se je, da so bili vsi po vrsti zelo ustvarjalni in kar je še pomembnejše – bili so zadovoljni, da so v svoje domove vnesli malo prazničnega vzdušja.

Lilijana Ladra

 

Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1