Od 5. do 11. oktobra je TEDEN OTROKA. Tudi na šoli smo kljub omejitvam zaradi Covid-a 19, izvedli vrsto tradicionalnih dejavnosti, ki pa so potekale na malo drugačen način kot prejšnja leta. Tema letošnjega tedna otroka ODGOVOR JE POGOVOR, je bila povezana s 30. obletnico TOM telefona. Učenci so se v okviru razrednih ur pogovarjali o temi in ugotovili, da se je dobro pogovarjati, saj težava postane manjša, če jo komu zaupamo in tako pri sebi zmanjšamo stres. Sicer pa so se strinjali, da mora biti pogovor vljuden in spoštljiv.  Povedali so, s kom in o katerih temah se najraje pogovarjajo.

 Ta teden se je vsak dan nekaj dogajalo. V torek, 6. oktobra, so učenci imeli priljubljeno tombolo, a tokrat po razredih preko spletnega orodja Microsoft Teams. Čeprav se niso družili v jedilnici, vzdušje ni bilo nič manjše. Prva nagrada je bila namreč mamljiva.  

Sreda je bila filmsko obarvana. Učenci so si po triadah, v okviru filmskega festivala  Zebra,  ogledali animirane filme in se z učitelji pogovorili o njihovih sporočilih.

Četrtek je bil najbolj svečan dan. Takrat  smo prvošolce sprejeli v Šolsko skupnost. Prireditev je tokrat potekala na prostem. Po slovesni zaobljubi so  jim učenci  9. razreda podelili potrdilo o sprejemu. Postali so njihovi prijatelji, varuhi in zaupniki, ki jim bodo pomagali skozi celo šolsko leto. Po prireditvi je sledilo druženje in spoznavanje, ki je potekalo tako, da je bilo zadoščeno varnostnim ukrepom.

V petek, 9. oktobra so učenci od 1. do 5. razreda imeli tekmovanje z avtomobilčki na daljinsko vodenje. Tokrat je bilo razredno tekmovanje, kjer smo iskali najbolj spretnega voznika. Pri izvedbi in meritvah so pomagali učenci 9. razreda.

Že kar nekaj let učenci ob tednu otroka sodelujejo na fotografskem natečaju. Tudi letos je bilo tako. Učenci so fotografirali svoj prosti čas in pridno pošiljali fotografije. Glasovanje za najbolj zanimivo fotografijo bo potekalo še ves naslednji teden.

Naslednji teden učence tretje triade čakajo še jesenske delavnice, kjer bodo s pomočjo učiteljic okrasili šolo in  pričarali jesensko vzdušje.

V imenu šole se zahvaljujem Piceriji na postaji in Mesarstvu Fišer-Žar postaja za nagrade, ki so jih prispevali.

Mentorica Šolske skupnosti Milena Jamer

Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1