V zadnjih treh tednih smo vsi napeto spremljali kolesarsko dirko po Franciji, tempo katere sta narekovala dva slovenska prekaljena kolesarja – Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta na koncu pričakovano zasedla prvi dve stopnički. Znova se je pokazalo, da imamo Slovenci kljub naši majhnosti na vseh področjih športa vrhunske športnike, ki nas postavljajo na svetovni zemljevid, nas navdajajo s ponosom, nas povezujejo, hkrati pa nas spodbujajo, da tudi mi vključimo šport v naš vsakdan.

To pomembnost športa so prepoznali tudi vodilni v naši državi, zato so 18. junija 2020 na pobudo OKS – ZŠZ (Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez) 23. september razglasili za DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA.

Zakaj so izbrali prav ta dan?                                    

Letos namreč mineva okroglih 20 let, ko je na olimpijskih igrah v Sydneyu (23. september 2000) prvič zaigrala slovenska himna v čast našim olimpijcem  ̶  veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu. 

Temu prazniku športa smo se pridružili tudi na naši šoli, in sicer smo ta dan izpeljali 1. športni dan – pohod in kolesarjenje. Učenci od 1. do 5. razreda so se s svojimi učiteljicami odpravili na pohod po urejenih poteh v bližnji in malo bolj oddaljeni okolici šole.

Šestošolci so tega dne v okviru kolesarskega krožka opravili teoretični del kolesarskega izpita, nato pa so na igrišču postavili kolesarski poligon ter vadili spretnostno vožnjo s kolesi. Izpravnost njihovih koles je preveril član AMD Dravograd, g. Verdinek.

Učenci od 7. do 9. razreda pa so lahko izbirali med pohodom in kolesarjenjem. Kolesarjem, ki so se odpravili po kolesarski stezi v smeri Slovenj Gradca, sta se pridružila g. Ferdo Abraham, predsednik AMD Dravograd, ter policist PP Dravograd, ki sta še dodatno poskrbela, da je vse potekalo v skladu s predpisi, predvsem pa varno. Seveda ni manjkalo rumenih majic 🙂

Na ta način smo aktivno obeležili prvi praznik športa, se družili, zabavali, predvsem pa naredili nekaj dobrega zase in za svoje zdravje, saj se še predobro zavedamo, kako je prav za odraščajoče otroke pomembna redna telesna aktivnost.

In na praznik športa je priznana čisto vsaka oblika telesne aktivnosti! 

Prikaži izvorno sliko

Zapisala Lilijana Ladra

Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1