Slovensko prepleteno s tradicijo

Vsako leto, vsak 3. petek v mesecu novembru, pripravimo na šoli Tradicionalni slovenski zajtrk. Zajtrk ne predstavlja le dodatnega obroka, ampak ima tudi širši vzgojno-izobraževalni pomen. Devetošolci pomagajo pripraviti in okrasiti jedilnico, pogrniti mize in tako mlajšim, predvsem prvošolcem, približati najpomembnejši obrok dneva. Vsi učenci tako spoznajo ekološko in lokalno oz. slovensko hrano, ki prihaja iz okolice, ki je čim bliže šoli. Tako hrana ohrani svežino in vsa potrebna hranila, ki jih naše telo potrebuje.

Na dogodek smo se pripravljali že dober teden pred 15.11.2019. Spoznali smo kranjsko sivko (čebelo), njihov pomen in pridelavo medu. Čebele smo tudi narisali in jih razstavili v avli šole. Vadili smo pesem Lojzeta Slaka Čebelar, katero smo med dogodkom skupaj zapeli.

Ugotovili smo, da ta dan ni samo dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka, temveč tudi Dan slovenske hrane.

Pripravil: Blaž Mlinšek

 

 

Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1