V soboto, 9. novembra 2019, smo se mladi planinci, skupaj z nekaterimi starši, odpravili na čisto posebno orientacijsko dogodivščino – CŠOD MISIJA!

Zbrali smo se ob 9. uri in se z avti zapeljali do CŠOD Mežica, kjer nam je vodnik Jožek podal navodila za uspešno reševanje misije PO SLEDEH MEŽIŠKIH KNAPOV. Na pot smo se podali s pomočjo aplikacije na tablicah in telefonih SŠOD MISIJA. Ta nam je pomagala iskati skrite kotičke naše  narave, zgodovine rudarjenja in načina življenja pred več sto leti. Premagovali smo ovire, reševali vprašanja, zbirali značke in tako tekmovali med skupinami. Da je bilo še bolj pestro in zabavno, smo tekmovali tudi v hitrosti opravljanja misije.

Na pot se je podalo 7 skupin. Pot je bila razgibana in zanimiva. V gozdu je bilo mokro, a zato še toliko bolj skrivnostno in čarobno! Nekateri so tekmovanje vzeli čisto zares in so misijo opravili že v pičlih 74 minutah! Kar dve skupini! Bravo vsem! Drugi niso dosti zamujali…, do zadnjih, ki so si vzeli malo več časa in uživali v vseh podrobnostih zanimive poti v meglo zavitem gozdu. Vse skupine pa so bile za svoj trud nagrajene s sladkimi nagradami.

Zopet smo se imeli čudovito! Skupno se nas je zbralo in misijo opravilo 45 otrok in odraslih iz Šentjanža, Črneč, Libelič in Dravograda. Kljub ne najboljši vremenski napovedi, smo pohod izvedli in bili z izvedbo zadovoljni.

Hvala vsem za udeležbo!

Se vidimo decembra na večernem pohodu z lučkami do Bukovnika.

Mateja Petek

Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1