“Verjamem v čarovnijo,

ki se lahko zgodi,

ko beremo dobro knjigo.”

(J. K. Rowling)

 

V ponedeljek, 4. novembra, so sedmošolci naše šole v okviru nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« obiskali Knjižnico Dravograd.

Pripravlja ga Javna agencija za knjigo v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Pionirsko – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana (MKL), Zavodom RS za šolstvo, Združenjem splošnih knjižnic, Sekcijo šolskih knjižnic pri ZBDS, Društvom šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvom slovenskih pisateljev.

Projekt se je začel izvajati že v šolskem letu 2006/2007, najprej za osnovnošolce, štiri leta kasneje tudi za srednješolce.

Eden glavnih ciljev tega projekta je, da bi bilo kakovostno in izvirno slovensko mladinsko leposlovje dostopno mladim. S tem namenom sedmošolci slovenskih osnovnih šol vsako leto prejmejo v dar knjigo slovenskega avtorja/avtorice. Letos je bila to knjiga pisateljice Janje Vidmar: Elvis Škorc, genialni štor.

Ob obisku Knjižnice Dravograd je knjižničarka učencem najprej podrobneje predstavila omenjen projekt ter povedala nekaj zanimivosti o priznani slovenski pisateljici Janji Vidmar. Skupaj so si ogledali tudi kratek predstavitveni film o podarjeni knjigi.

Knjižnega darila so se zagotovo najbolj razveselili tisti, ki nameravajo tudi v tem šolskem letu osvojiti bralno značko, saj bodo lahko knjigo uvrstili na svoj seznam prebranih knjig.

 

Lilijana LADRA

 

 

Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1