Od 7. do 13. oktobra je TEDEN OTROKA. Tudi na šoli smo v tem tednu izvedli vrsto dejavnosti. Tema letošnjega je bila NAŠE PRAVICE. Vsak dan se je nekaj dogajalo. Začelo se je že v torek, 1. oktobra, ko so si učenci ogledali predstavo, ki smo jo dobili za nagrado. V lanskem šolskem letu so namreč učenci najbolj množično sodelovali v likovnem in literarnem natečaju, ki ga je razpisala Uprava za zaščito in reševanje.

V ponedeljek, 7. oktobra so učenci od 1. do 5. razreda imeli tekmovanje z avtomobilčki na daljinsko vodenje. Pomerili so se v spretnostni vožnji in nekateri pokazali, da so res spretni. Pri izvedbi so pomagali učenci 8. razreda, ki so imeli tehniški dan na temo MERITVE.

V torek so učenci 6. in 7. razreda imeli prav tako tehniški dan, kjer so izdelovali različne družabne igre, s katerimi so se učenci v odmorih lahko poigrali.

Torek je bil tudi najbolj svečan dan. Takrat  smo prvošolce sprejeli v Šolsko skupnost. Po slovesni zaobljubi so se jim pridružili učenci 9. razreda. Postali njihovi prijatelji in zaupniki, ki jim bodo pomagali skozi celo šolsko leto. Popoldne so potekale še jesenske delavnice za učence od 6. do 9. razreda. Učenci so pod vodstvom učiteljic izdelovali jesensko dekoracijo in okrasili šolo.

Že kar nekaj let učenci ob tednu otroka sodelujejo na fotografskem natečaju. Tudi letos je bilo tako. Učenci si prispevali največ fotografij do sedaj, saj so na temo MOJ DOMAČI KRAJ našli zanimive kotičke in jih ujeli v objektiv.

V sredo so imeli učenci od 6. do 9. razreda športni dan. Menjavali so se v treh dejavnostih. Ena je bila orientacijski pohod, druga oživljanje in uporaba defibrilatorja, tretjo pa so izvedli s pomočjo gasilcev PGD Šentjanž. Učenci od 1. do 5. razreda so imeli še ples v telovadnici.

V četrtek je potekala tradicionalna tombola. Prva nagrada je bila mamljiva, zato je bilo navdušenje še toliko večje.

Petek je bil dan igrač. Učenci so prinesli različne igrače, ki so jih prerasli ali jim niso več všeč. Potekala je zamenjava. Nekateri so se sicer težko poslovili od njih, a našli so nove, s katerimi si bodo lahko krajšali čas.

Teden je bil zanimiv in je kar prehitro minil. Učenci bodo z različnimi dejavnostmi v mesecu oktobru  nadaljevali. Lepo jim bo na kostanjevih piknikih, kjer se bodo družili starši, učenci in učitelji.

 

Mentorica Šolske skupnosti Milena Jamer

 

Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1