V lanskem šolskem letu smo tako kot že mnogo let prej sodelovali na natečaju »Naravne in druge nesreče – Neurje«, ki ga razpisuje Ministrstvo za obrambo, Uprava RS z zaščito in reševanje.

Precej učencev naše šole je za svoj izdelek prejelo priznanje.

Kot najbolj aktivna šola v Koroški regiji (poslali smo največ likovnih in literarnih del) smo prejeli še dodatno nagrado, in sicer ogled lutkovne predstave Pikec Ježek in gasilko Jež v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU.

Tokrat je lutkovno gledališče prišlo k nam. Omenjeno predstavo smo si ogledali v torek, 1. oktobra. Besedilo za predstavo je napisal Andrej Rozman Roza, kot igralca pa sta s pomočjo lutk nastopila Marjan Kunaver in Irena Rajh.

Kot že naslov pove, je glavni junak Pikec Ježek, ki kar naprej kaj ušpiči, iz težav pa ga pomaga reševati gasilko Jež. Skozi njune dogodivščine otroci spoznajo, da nesreča nikoli ne počiva in da lahko marsikatero nesrečo tudi preprečimo. Če pa že pride do nje, moramo znati pravilno ukrepati in če je potrebno, poklicati pomoč. Pikec Ježek nam je zaupal tudi pravo številko za ta klic, to je 112.

Lilijana Ladra

 

Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1