Šolsko leto se s hitrimi koraki bliža h koncu in dočakali smo težko pričakovano zaključno ekskurzijo. V četrtek, 13. 6. 2019 smo se s polnimi nahrbtniki in polni pričakovanj odpravili na avtobus ter se odpeljali proti Slovenskim Konjicam. Po nekaj ostrih ovinkih smo prispeli na cilj. Tu nas je že čakala vodička Maša in nas popeljala skozi skrivnostni svet starodavnih kultur ter nam ob tem predstavila živali, njihova življenjska okolja ter marsikatero zanimivost o njih. Na začetku so nas pričakale nagajive majhne kozice, ki so jedle hrano kar iz naših rok. Še posebej zanimiva sta bila levja mladiča, prav tako nagajiva kot mi. Postavila sta se na zadnji taci in praskala po steklu. Videli smo še papigi ari, kenguruje, krokodile, kače, opice, kamele, želve, pave in mnoge druge. Med ogledom so se poniji sprehajali kar z nami in glave vtikali v naše odprte nahrbtnike, saj je iz njih prijetno dišalo po dobrotah.

Po ogledu so nas Maša in učiteljice prepustile uživanju po naše. Znašli smo se sredi džungle polne »nevarnosti« in osupljivih lepot. Kljub vročini smo preizkusili različna zanimiva igrala, ki so razporejena po celotnem živalskem vrtu. Zanimiva je bila tudi jama strahov.

Naš izlet se je počasi bližal h koncu. Da bi nam ostal še dolgo v spominu, smo si kupili zanimive plišaste živali. Strinjali smo se, da je bil to zelo pester in zanimiv dan. Te dogodivščine zagotovo dolgo ne bomo pozabili.

Tatjana Čevnik, Mateja Grilc

Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1