Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci 2. in 3. razreda sodelovali v projektu NAŠA MALA KNJIŽNICA. Skozi celo šolsko leto smo prebrali 6 knjig in reševali delovni zvezek-Ustvarjalnik. Knjige so premišljeno izbrane, saj so jih napisali večkrat nagrajeni pisatelji iz raznih evropskih držav. Ob reševanju so učenci spoznavali tudi te države, njihove avtorje in ilustratorje. Prejeli smo tudi pismo presenečenja, ki nam ga je poslal Kestutis Kasparavičis, priznan litovski mladinski pisatelj.

Učenci 3. razreda so sodelovali v dodatni dejavnosti Izmenjava knjižnega junaka. Prebrali smo knjigo Skuhaj mi pravljico, slovenske pisateljice Majde Koren. Izdelali smo lutko zajčka Srčka in jo skupaj s predstavitvenim zvezkom poslali na OŠ Kobilje. Tudi od njih smo prejeli lutko Oskarja iz knjige Kako je Oskar postal detektiv. Nahrbtnik z Oskarjem in zvezkom je potoval domov k vsakemu učencu, dogodivščine z njim pa so učenci zapisovali v zvezek. Po obisku vseh učencev smo Oskarja in zvezek poslali nazaj v Kobilje, naš Srček pa je prišel nazaj k nam in z zanimanjem smo prebirali njegove dogodivščine pri učencih iz Kobilja.

Ob koncu projekta  nas je obiskala ga. Barbara in izvedla kviz. Največ znanja so pokazali učenci 2.a razreda, strinjali pa smo se, da so vsi učenci zmagovalci, saj so pokazali veliko znanja. Za nagrado smo prejeli knjigo ter razglednice z liki iz prebranih knjig. Vsi učenci pa za sodelovanje v projektu prejmejo priznanje.

Koordinatorica projekta Marinka Mori

 

Več:

Domov

Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1