V ponedeljek, 8. aprila 2019, so se zlati bralci naše šole udeležili drugega srečanja v okviru projekta »Knjižne mišice«, ki poteka v sodelovanju s Koroško osrednjo knjižnico Franca Sušnika in Gimnazijo Ravne – debatni krožek. Kot vsa srečanja do sedaj, je tudi to potekalo v Knjižnici Dravograd, in sicer pod sloganom »Poslušaj s srcem«. Poleg zlatih bralcev naše šole so se srečanja udeležili tudi zlati bralci OŠ Dravograd.

Na začetku so učenci, razdeljeni v skupine, prisluhnili kratkim odlomkom iz pravljic, ki so jih poslušali že kot majhni otroci. Nato so morali ugotoviti avtorja in naslov poslušane pravljice. V drugem delu pa so se odpravili med knjižne police, na katerih so iskali knjige, v katerih se skrivajo ‘recepti’ za srečo, ki jo vsi iščemo, a le malokdo jo tudi najde …

Ko so našli ustrezno knjigo, so morali s telefonom posneti čimbolj izviren recept za srečno življenje, pri čemer so bili izredno domiselni. Na koncu je žirija izbrala zmagovalo skupino, kar ni bilo lahko, saj so se vsi zelo potrudili. Nagrada za člane zmagovalne skupine je bila 3 D sestavljanka.

Po uri druženja smo se poslovili z ugotovitvijo, da pregovor »Vsak je svoje sreče kovač« še kako drži.

Lilijana Ladra

 

Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1