V mesecu januarju so učenci šol na Koroškem  lahko sodelovali na literarnem in likovnem natečaju »Naravne in druge nesreče – neurje«, ki ga že vrsto let razpisuje Uprava RS za zaščito in reševanje. Namen natečaja je, da bi mlade spodbudili k razmišljanju o naravnih in drugih nesrečah, ob čemer bi sami prišli do spoznanja, kako pomembna je preventiva, kajti z ustreznim znanjem in ravnanjem lahko preprečimo marsikatero nesrečo in rešimo tudi kakšno življenje.

Osrednja téma letošnjega literarnega in likovnega ustvarjanja je bilo ‘neurje’, ki nas zadnje čase vse pogosteje preseneti in pokaže svojo moč, proti kateri je človek mnogokrat brez moči. Učenci so pridno pisali in slikali na dano témo, komisija pa je med prispelimi izdelki izbrala po pet izdelkov iz vsake kategorije in jih tudi nagradila na osrednji regijski prireditvi ob zaključku tega natečaja.

S ponosom lahko povemo, da je bila letošnja osrednja regijska prireditev prav na naši šoli. Tako se je v sredo, 3. aprila, pri nas zbralo 35 nagrajencev, ki so se s svojimi mentoricami udeležili slovesne razglasitve rezultatov in podelitve nagrad in priznanj. Druženje smo popestrili s plesno-glasbeno obarvanimi točkami, s katerimi so se predstavili učenci naše šole.

Podeljeni pa sta bili tudi nagradi za najaktivnejšo šolo in najaktivnejši vrtec na področju izvajanja aktivnosti, povezanih z zaščito in reševanjem.

Kot najaktivnejša šola je bila izbrana naša šola, kar si lahko štejemo v čast, za najaktivnejši vrtec pa je bil izbran Vrtec Dravograd – enota Šentjanž.

Tako šola kot vrtec sta prejela praktično nagrado (odsevne trakove in igre Neurje), šola pa si je prislužila še lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež, ki si jo bomo ogledali v oktobru.

Po prireditvi je nagrajence in njihove mentorje čakala skromna pogostitev s sladkim presenečenjem, vsi pa smo si na parkirišču pred šolo lahko ogledali še predstavitev gasilskih vozil PGD Šentjanž pri Dravogradu in Koroškega gasilskega doma Ravne na Koroškem.

S tem se je zaključilo prijetno in poučno druženje, katerega namen je bil nenazadnje tudi ta, da bi naslednje leto na natečaju sodelovalo še več otrok.

 

Zapisala Lilijana Ladra

Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1