Konec meseca februarja so se učenci 5. razreda priključili k akciji Srčna pisma, skupaj s Skladom Viljem Julijan, dobrodelnim skladom za otroke z redkimi boleznimi. Redke bolezni so večinoma težke in neozdravljive, zato mali bolniki skupaj s svojimi družinami pogosto doživljajo zelo težke stiske. Učenci so ustvarjali srčna sporočila podpore, ki so namenjena otrokom z redkimi boleznimi in njihovim najbližjim. Malim borcem so namenili svojo osebno podporo, razumevanje, sočutje in ljubezen.

Prav na svetovni dan redkih bolezni, ki ga obeležujemo 28. februarja, smo v razred povabili malega Lovra in njegovo mamo iz Dravograda. Petošolci so ju zelo lepo sprejeli. Lovru so zapeli pesmice, se z njim igrali, njegova mama pa jim je razložila vse o njegovi bolezni. Z zanimanjem so ji prisluhnili in si zaželeli, da bi ju še kdaj prišla obiskat. Na koncu smo jima prebrali in poklonili srčna sporočila. Vsi smo bili ganjeni in marsikomu je pritekla tudi kakšna solza.

Nekaj srčnih sporočil smo poslali malemu Jaši v Maribor in malemu Matjažu na Ravne na Koroškem. Družini sta se nam iz srca zahvalili in bili zelo veseli naše podpore.

Na koncu smo v naš razred povabili tudi našo učiteljico Ireno in jo razveselili s srčnimi sporočili za njeno hčerko Mašo.

Pomembno je, da širimo zavedanje, da ima vsak posameznik in vsako življenje enako vrednost.

 

Razredničarka Zdenka Krajnik

 

Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1