Podrobnosti dogodka

  • Datum:

V torek, 11. 12. 2018, so imeli učenci od 1. do 6. razreda kulturni dan, ki smo ga v tem šolskem letu navezali na 3. december, ko je obletnica Prešernovega rojstva in hkrati s tem tudi slovenski neformalni praznik, vezan na Prešerna in kulturo – Ta veseli dan kulture.

Tega dne smo se z omenjenimi učenci odpravili v SNG Maribor na ogled otroškega baleta Kekec, nastalega po motivu Vandotove zgodbe o Kekcu in Pehti. Letos namreč mineva sto let, odkar je v mladinskem listu Zvonček prvič izšla povest Josipa Vandota Kekec na hudi poti. Vandotove zgodbe so kasneje našle pot še na filmska platna, septembra letos pa premierno tudi na oder SNG.

Bister, prijazen in prebrisan junak Kekec je namreč s svojimi dogodivščinami in potegavščinami našel pot do srca mladih in starih, zato ni naključje, da ga je koreograf Edward Clug v sodelovanju s priznano slovensko skupino Katalena ponovno oživil skozi baletno pravljico, ki ni namenjena le najmlajši, ampak vsem mladim po srcu.

Kljub ne ravno bogati sceni so nas plesalci za 50 minut prikovali na sedeže in nas popeljali skozi vsem dobro znano zgodbo o Kekcu in teti Pehti v novi preobleki. Zaključku predstave je seveda sledil velik aplavz, melodija znane Kekčeve pesmi Kdor vesele pesmi poje …. pa nas je spremljala vse do vrnitve domov.

Lilijana Ladra

 

 

 

 

 

Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1