Drugo soboto v mesecu novembru smo se mladi planinci obeh šol občine Dravograd odpravili po Benediktovi poti. Zbralo se nas je kar lepo število, saj so se nam pridružili tudi starši in stari starši.

Pohod smo začeli na parkirišču za Traberk centrom in vseh 48 udeležencev se nas je odpravilo proti Zgornjemu Viču. Malo pred kmetijo Vrajenk smo se  spustili po bregu navzdol in si ogledali star mlin. Tam smo šli čez brv, prečkali mejni potok Jelenkov graben in že smo bili v Avstriji.  Pot smo nadaljevali po prečudoviti prodni terasi mimo posesti Landsmannhof, kjer stoji cerkev sv. Jakoba in 600 let stara lipa. Med počitkom smo pomalicali in si ogledali zanimivo posest. Izvedeli smo, da so včasih tu gojili različne žuželke za ribolov. Nazadnje smo prečkali glavno cesto mimo gostilne Huttenwirt in prišli do parkirišča v Lavamündu, kjer so nas toplo sprejeli gospod župnik, arheolog in prevajalka. Po želji smo si lahko ogledali farno cerkev sv. Marije Vnebovzete v Labotu (Lavamündu), kjer smo imeli predavanje o arheoloških najdbah v cerkvi in kako so jo obnavljali.

Nazaj v Dravograd je bil organiziran prevoz, najbolj vztrajni pa smo se po kolesarski poti peš po toplem soncu odpravili nazaj proti Sloveniji.

 

Mentorica: Zdenka Krajnik

Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1