Branje je potovanje

in knjige so čudežna dežela ….


V sredo, 24. oktobra, so sedmošolci naše šole v okviru nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« obiskali Knjižnico Dravograd.

Projekt je Ministrstvo za kulturo začelo izvajati že v šolskem letu 2006/2007 v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter s splošnimi knjižnicami in šolami. Vpeljali so ga z namenom, da bi mlade motivirali za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbudili k obiskovanju splošnih knjižnic.

V okviru omenjenega projekta sedmošolci slovenskih osnovnih šol vsako leto prejmejo v dar knjigo slovenskega avtorja/avtorice. Letos je bila to knjiga Nataše Konc Lorenzutti: Avtobus ob treh.

Na srečanju je knjižničarka mladim bralcem najprej podrobneje predstavila omenjen projekt, povedala nekaj zanimivosti o avtorici podarjene knjige ter zavrtela kratek film o knjižnem delu. Na kratko jim je predstavila tudi Cobiss – Virtualno knjižnico Slovenije.

Pred odhodom so se lahko učenci tudi včlanili v knjižnico, ki se od naše šolske kar precej razlikuje – tako po velikosti kot tudi po založenosti s knjigami.

Knjižno darilo pa je prišlo ravno v pravem času, pred jesenskimi počitnicami, ko bodo imeli učenci dovolj časa tudi za druženje s knjigo.

Lilijana LADRA

 

Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1