Od 1. do 7. oktobra je teden otroka. Tema letošnjega je bila PROSTI ČAS. Kot vsako leto, smo tudi letos na šoli pripravili vrsto dejavnosti. Vsak dan se je nekaj dogajalo. Že v ponedeljek smo šli v kino v Slovenj Gradec. Učenci od 1. do 3. razreda so si ogledali risanko, učenci od 4. do 9. razreda pa najnovejši mladinski film Gajin svet, nad katerim so bili vsi navdušeni.

V torek so učenci po kotičkih  na hodnikih igrali različne družabne igre. Tako so se v odmorih družili in drugače preživljali prosti čas. Ker jim je bilo zanimivo, so z igrami nadaljevali še ves teden. Največ zanimanja je bilo za namizni tenis. Izrazili so željo, da bi tako preživljali čas v odmorih kar skozi celo leto.

Najbolj svečan dan je bila sreda. Takrat  smo prvošolce sprejeli v Šolsko skupnost. Učenci 9. razreda so postali njihovi prijatelji , ki jim bodo pomagali skozi celo šolsko leto. Na sprejemu so skupaj zapeli in zaplesali ter postali že pravi prijatelji.

V četrtek je potekala tradicionalna tombola. Nagrade so bile mamljive, zato je bilo navdušenje še toliko večje. Po pouku so učenci od 1. do 5. razreda še zaplesali, učenci od 6. do 9. razreda pa sodelovali na jesenskih delavnicah, kjer so izdelovali dekoracijo in okrasili jedilnico.

Petek je bil dan igrač. Učenci so prinesli igrače, ki so jih prerasli ali jim niso več všeč. Potekala je zamenjava. Nekateri so se sicer težko poslovili od njih, a našli so nove, s katerimi si bodo lahko krajšali čas.

Teden je bil zanimiv in je kar prehitro minil. V naslednjih dnevih nas čakajo še kostanjevi pikniki, kjer se bomo družili starši, učenci in učitelji.

 

Mentorica Šolske skupnosti Milena Jamer

Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1