Na letošnji fotografski natečaj je prispelo 20 fotografij učencev od 1. do 8. razreda. Glede na temo letošnjega Tedna otroka PROSTI ČAS, so mladi fotografi letos imeli nalogo v objektiv ujeti motiv z naslovom S knjigo v roki.  Strokovna komisija, ki je letos ocenjevala fotografije je bila: učiteljici Irena Prasnic  in Mateja Petek ter učenki Taja Skarlovnik iz 5. razreda in Neja  Frajdl iz 9. razreda. Vsako fotografijo so ocenile s točkami od 1 do 10. Skupni seštevek točke pa je določil vrstni red.

1. mesto si je letos prislužila fotografija, katere avtorica se je poigrala z glavnim likom in preko svojega hišnega ljubljenčka želela sporočiti, da je prosti čas namenjen tudi knjigi. Prvo mesto letošnjega fotografskega natečaja je pripadalo fotografiji z naslovom Berem, spim, to sem jaz avtorice Hane Filipić.

 

 

2. mesto je zasedla fotografija, ki nam je pričarala mavrico iz knjig. Lepo nam je, da imamo resnično tako veliko možnosti izbire najrazličnejših knjig. Avtorica drugo uvrščene fotografije je bila naša najmlajša, ki prihaja iz prvega razreda –  Zara Šrimpf.

 

3. mesto pa je zasedla fotografija, katere avtor nam je želel sporočiti, da lahko s knjigo v roki uživamo tudi na prostem in uživamo v lepoti naše narave. Avtor fotografije je Jaka Ocepek učenec 6. razreda.

Čestitke tudi vsem ostalim udeležencem natečaja. Prve tri fotografije bodo vso leto na razstavi v jedilnici šole. Fotografije pa si boste lahko pogledali tudi na spletu.

Renata SEŠEL

Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1