V petek, 8. junija smo se učenci 3. in 4. razreda odpravili na ekskurzijo v Muzej na prostem v Rogatcu. Po dveh urah vožnje smo prispeli do muzeja, kjer smo najprej pomalicali v prijetni senci. Ker smo imeli še nekaj časa, smo se ustavili  v trgovinici s spominki. Bili smo prijetno presenečeni, saj smo lahko nakupili veliko ročno izdelanih  lesenih igračk, glinenih piščali, dišav, mil in mazil iz sivke, kamilice ter ognjiča, pa še marsikaj drugega, vse po nizkih cenah. Seveda smo si privoščili tudi sladoled.  Nato smo se razdelili v tri skupine ter krožno opravili delavnice: izdelovanje piščalke – nunalce, peka kruhkov – “žulik” ter kovanje žebljev. Potem  smo si celotno vas- muzej tudi podrobno ogledali: staro hišo, skedenj, stranišče na “štrbunk”, vodnjak na čapljo, svinjsko štalo, kozolec, posebno zanimiva pa je bila starinska trgovina. Izvedeli smo veliko zanimivosti o življenju v preteklosti, posebej o težkem življenju otrok.

Na koncu seveda ni manjkala “gasilska” fotografija in že smo se odpravili proti domu. Naše muzejske vodičke so bile nad našo pridnostjo in radovednostjo navdušene in nas zelo pohvalile, obenem pa nas povabile, naj kmalu spet pridemo, morda tudi s svojimi družinami.

Dan je bil res prijeten. In kot je rekel en učenec: “To je bil najboljši končni izlet od vseh do sedaj!”

S tem se strinjamo tudi učiteljice Marinka, Milena  in Andreja

P.s.: V muzeju nas je posnela  RTV Slovenija, nastopili bomo decembra v dokumentarni oddaji Mestne promenade. Vabljeni k ogledu!

 

Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1