»Prijateljstvo je balzam dragoceni…
smehljaj med tisoči obrazi.”

(Percy Bysshe Shelley)

 

V torek, 29. maja 2018, smo se učenci naše šole (devetošolci) ponovno srečali z učenci onkraj meje, in sicer iz Dobrle vasi. To sodelovanje gojimo že nekaj časa. Naše vezi so se spletle predvsem zato, da spoznamo svoje sosede, se kaj novega naučimo in da pridobimo kakšno novo besedo, saj se na naši šoli učimo nemščino, na njihovi pa slovenščino.

V torek zjutraj smo se srečali na naši šoli, kjer smo goste razveselili in jim izrekli dobrodošlico s krajšim pozdravnim programom. Devetošolci so velikodušno podelili svoje talente, saj znajo peti in plesati. Pri petju je prišla zelo prav tudi pomoč učenke iz osmega razreda.

Gospa ravnateljica je vse skupaj uvedla v program, izkazala veliko gostoljubje in pripravljenost za sodelovanje še naslednje leto.

Tokrat smo se odpravili v Športni center Dravograd, kjer smo se s pomočjo prijaznih mentorjev lahko preizkusili v kegljanju in lokostrelstvu ter si nato ogledali še prečudovit Ribiški dom ob reki Dravi, ki skriva prave zaklade.

Skupno druženje je zelo hitro minilo in tudi na to srečanje bodo ostali lepi spomini. Sklenili smo, da se v jeseni zagotovo zopet srečamo.

Janja Hanjže Brecl

 

Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1