V torek, 29.maja smo se tretješolci podali v Dravograd in obiskali dve zanimivi ustanovi. Najprej smo se ustavili v stavbi Občine Dravograd, kjer domuje tudi OZRK Dravograd. Sprejela nas je sekretarka OZRK, ga. Irena, ki nam je razložila delovanje in pomen te humanitarne organizacije ter pokazala osnove prve pomoči. Najpogumnejši pa so lahko preizkusili defibrilator ter oživljanje lutke. Nato so nekateri prejeli članske izkaznice in majhna darilca, saj so se v to organizacijo tudi včlanili. Sekretarka nas je tudi malce pogostila.

Nato smo se kar peš odpravili do Knjižnice Dravograd, kjer nas je sprejela knjižničarka Jerneja in nam prav tako razložila njeno delovanje, seveda ni manjkalo pravljic, brskanja po policah, tudi tu pa smo se posladkali s čokolado.  Če bomo želeli, se bomo lahko v knjižnico tudi včlanili  in tako postali stalni obiskovalci.

Polni zanimivih vtisov smo se vrnili v razred, kjer smo strnili svoja spoznanja, predvsem pa smo bili zadovoljni, ker je ta dan pouk potekal zunaj šole, kljub temu pa je bil raznolik in zanimiv.

Za tretješolce zapisala razredničarka Marinka

Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1