V sredo, 11. 4. 2018, se je naša folklorna skupina Pavrški otroci iz Šentjana udeležila območnega srečanja OFS Koroške v Mislinji. Predstavili so se s spletom Bradavice.

Splet prikazuje deklice, ki pripojejo na oder, zmotijo jih fantje, ki gonijo rinko.

Igro prekinejo, ko Pepi zagleda lepo izrezljano palico. Anza ga svari, da se je ne sme dotakniti, ker bo dobil bradavice. Njegova napoved se uresniči. Pepi je zelo nesrečen in išče rešitve, kako bi se znebil bradavic.

Otroci mu pomagajo in na koncu čudežno izginejo.

Tudi letos folkloro obiskujejo vsi učenci 5. razreda in Blaž iz 6. razreda. Pri dvoglasnem petju nam pomagajo učenke Jasmina in Stella iz 7. razreda, Diana in Ema iz 9. razreda. Godci so trije. Letos igra na diatonično harmoniko Tjaš iz 4. r, na violino Špela iz 5. razreda in na blok flavto Nace iz 6. razreda. Skupaj nastopa 26 učencev.

Na prireditvi so pokazali svojo veselo naravo in korajžno predstavili našo šolo. Stroga komisija je našo skupino izbrala kot najboljšo in edino skupino s Koroške. S tem je pridobila uvrstitev na medobmočno srečanje otroških folklornih skupin Koroške in Celjske regije, ki bo v soboto, 12. 5. 2018, v Rogaški Slatini. Prireditev bo ob 11. uri v Kulturnem centru.

V petek, 11. 5. 2018, se bomo s tem spletom predstavili tudi na državni reviji ljudskih pesmi, plesov in običajev PIKA POKA pod goro v Rogaški Slatini. Prireditev bo ob 15. uri v Kulturnem centru.

Vljudno vabljeni!

Mentorica: Zdenka Krajnik

Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1