Knjige so sanje,

ki jih držimo v rokah.”

(Neil Gaiman)

 

23.  april je svetovni dan knjige, ki ga praznujejo pisatelji, pesniki, ilustratorji, knjižničarji in vsi, ki imamo knjige radi.

V Sloveniji smo ta praznik podaljšali kar na cel teden, v katerem se po večjih krajih naše domovine odvijajo številne prireditve, povezane s knjigo in branjem. Od leta 2014 se je tem prireditvam pridružila še Noč knjige.

Tudi na naši šoli nismo pozabili tega praznika in smo v ta namen v petek, 20. aprila, za vse učence, ki so v tem šolskem letu osvojili bralno značko, že drugič organizirali bralno noč.

Učenci so se tega dne v šoli zbrali ob 18.30. Najprej so si ogledali gledališko predstavo Tonček se ženi v izvedbi učencev iz OŠ Kapla.

Sledila je večerja v jedilnici šole, tej pa delo v različnih delavnicah. Učenci so lahko izbirali med literarno, likovno, glasbeno in gibalno delavnico, v katerih so poustvarjali v povezavi z gledano predstavo. Celi dve šolski uri, kolikor so trajale delavnice, so bili učenci aktivni in ustvarjalni, rezultat njihovega dela pa so bili številni zanimivi izdelki.

Po končanih delavnicah so si kar v učilnicah pripravili spalne kotičke. Pred spanjem so se učenci višjih razredov pridružili mlajšim in jih z branjem popeljali v svet sanj in domišljije.

Branju bi moralo slediti spanje, a tokrat spanca ni bilo od nikoder. Verjetno je temu botrovalo razburjenje zaradi posebnosti tega večera …

Ob sedmih zjutraj so ponočnjaki še vsi zaspani pospravili učilnice in se odpravili na zajtrk, s katerim jih je pričakala prijazna kuharica. Tudi na kavico za učiteljice ni pozabila. 🙂

Ob osmi uri so se učenci v spremstvu staršev odpravili domov, kjer zagotovo ni bilo konca njihovemu pripovedovanju o zanimivem večeru in še bolj zanimivi noči.

Lilijana Ladra

 

Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1