“Če misliš, da je branje knjig dolgočasno,

jih bereš narobe.”

(neznani avtor)


V petek, 20. aprila 2018, so se zlati bralci vseh osnovnih šol na Koroškem zbrali na Prevaljah, v rojstnem kraju bralne značke. Letos jih je bilo kar 191.

Prireditev je potekala v Družbenem domu, kjer je najprej vse prisotne pozdravila ravnateljica OŠ Franja Goloba, ga. Mira Hancman. V imenu občine pa je zbrane nagovorila še podžupanja občine, ga. Greta Jukič, ki je izpostavila svoje doživljanje branja za bralno značko, saj je imela to čast, da je osnovno šolo obiskovala takrat, ko sta ravnatelj Stanko Kotnik in pisatelj Leopold Suhodolčan podelila prve značke.

Osrednji gost prireditve je bil znani koroški kantavtor, pisec besedil in pisatelj knjig za otroke, Adi Smolar, ki je s svojimi duhovitimi in poučnimi pesmimi navdušil mlade obiskovalce. Najbolj glasno so se mu s petjem pridružili pri njegovi ‘Jaz ne grem šolo’ … 🙂

Z naše šole se je prireditve udeležilo 11 zlatih bralk in bralcev − 11 devetošolcev, ki so osvojili bralno značko vseh devet let šolanja. To so: Diana Areh, Ema Gaberšek Jelenko, Nejc Gorenšek, Blaž Javornik, Larisa Korinšek, Ana Kreft, Jakob Logar, Blažka Merc Praper, Gloria Petrej, Dejan Robin, Maša Robin.

Iskrene čestitke!

Lilijana Ladra

 

Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1