V šolskem letu 2015/2016 nas je Knjižnica Dravograd povabila k sodelovanju pri projektu »Knjižne mišice«, v okviru katerega mladi bralci koroških osnovnih šol spoznavajo splošne knjižnice na Koroškem in njihovo dejavnost. Projekt poteka v sodelovanju s Koroško osrednjo knjižnico Franca Sušnika in Gimnazijo Ravne.

Že na samem začetku smo se odločili, da se bodo teh srečanj udeleževali ‘zlati bralci’. To so učenci, ki so vseh devet let šolanja pridno brali in osvojili bralno značko. V tem šolskem letu je na naši šoli teh učencev enajst.

Prvo srečanje, ki bi ga lahko naslovili Knjiga kot zdravilo, je bilo v ponedeljek, 6. 11. 2017, v Knjižnici Dravograd. Razdeljeni v skupine so morali učenci po danih navodilih skupaj z bralci OŠ Dravograd v knjigah iskati nasvete za zdravljenje različnih bolezni. Na ta način so bili celo uro, kolikor je trajalo srečanje, aktivni, hkrati pa tudi tekmovalno naravnani, saj je zmagovalno skupino čakala skromna nagrada. Druženje je bilo prijetno in hkrati poučno, učenci pa so ponovno prišli do spoznanja, da se v knjigah skrivajo odgovori na (skoraj) vsa vprašanja, le poiskati jih je treba.

Lilijana Ladra

 

Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1