Od 2. do 8. oktobra je bil teden otroka. Naslov letošnjega tedna je POVABIMO SONCE V ŠOLO. Tudi letos so se na šoli odvijale različne dejavnosti. Z njimi še nismo končali, saj bodo potekale še v naslednjem tednu. Nekatere so že tradicionalne, saj jih imajo učenci radi in si jih želijo vsako leto znova.

Že v ponedeljek smo se peljali v kino v Slovenj Gradec. Učenci so bili navdušeni nad filmom Primoža Suhodolčana Košarkar naj bo. Športni dan v okviru Simbioze giba, ko naj bi imeli pohod z dedki in babicami, smo zaradi napovedi dežja prestavili.

Najbolj svečan dan je bil v sredo, ko smo prvošolce sprejeli v Šolsko skupnost. Učenci 9. razreda so postali njihovi prijatelji, ki jim skozi šolsko leto pomagajo pri različnih aktivnostih na šoli. Na sprejemu so jih prijetno presenetili z darilcem.

Na prireditvi smo podelili tudi nagrade fotografskega natečaja na temo Povabimo sonce v šolo.

V četrtek smo imeli tombolo za učence razredne in predmetne stopnje. Bilo je napeto, saj je vsak želel mamljivo nagrado. Popoldne smo imeli še jesenske delavnice, kjer smo ustvarjali in šolski jedilnici dali pridih jeseni.

V petek so si učenci razredne stopnje izmenjavali igrače, učenci predmetne stopnje pa knjige.

V mesecu oktobru bodo učenci sodelovali še na naravoslovnih delavnicah, ki jih bo pripravila učiteljica biologije in kemije.

Mentorica Šolske skupnosti Milena Jamer

Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1