Projekt Naša mala knjižnica je namenjen promociji bralne kulture ter evropskih avtorjev in ilustratorjev, ki so dobro uveljavljeni v domovini, a ne nujno v drugih evropskih državah. V projekt smo  se učenci OPB 1 in 2 z mentoricama vključili tudi letos. Prebrali smo 6 knjig in sicer  Lukec in Lučka, Rdeča ali zakaj zasmehovanje ni smešno, Zmago, Sredi sreče in v četrtek zjutraj , Tine in Bine in še druge. Ob branju smo spoznali tudi avtorje, ilustratorje ter  državo, kjer je posamezna knjiga nastala. Po branju so učenci poustvarjali in reševali naloge v pripadajočem  delovnem zvezku.

Učenci OPB 2 so se vključili tudi v dodatno dejavnost Izmenjava knjižnega junaka. Učiteljica je izdelala lutko čarovnice Meg, ki smo jo poslali k učencem 4. R OŠ Prvačina, mi pa smo  od njih prejeli  lutko gospoda Murka, knjižnega  junaka zgodbe o  Otiliji. Vsak učenec ga je odnesel domov za dva dni, nato pa v poseben zvezek napisal in narisal, kaj vse je Murko pri njem  doživel. Po obisku vseh učencev je Murko odpotoval nazaj v Prvačino. Kmalu se je vrnila tudi naša Meg  in tudi  njo vsak učenec za en dan nese domov na obisk.

Ob koncu projekta pa je učence razveselila novica,  da smo bili izbrani za obisk predstavnice NMK, ki bo  z zabavnim kvizom preverila poznavanje vsebine prebranih knjig.  Hitro smo ponovili vsebino vseh knjig,  ga. Barbara  nas je razdelila v tri skupine, nato pa nam postavljala vprašanja. Vse skupine so se na kvizu dobro odrezale in učenci so prejeli lepe nagrade- kazalke in razglednice. Tako smo projekt uspešno zaključili.

Mentorica Marinka Mori

Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1