“Najboljša knjiga je najboljša družba.”

                                   (Lord Chesterfield)                                                          

 

V petek, 12. maja 2017, so se zlati bralci vseh osnovnih šol na Koroškem zbrali na Prevaljah, kjer se je leta 1960 po zaslugi profesorja Stanka Kotnika in pisatelja Leopolda Suhodolčana rodila bralna značka. To pomeni, da je letos že 56. sezona bralne značke.

Prireditev je potekala pod okriljem OŠ Franja Goloba Prevalje v Družbenem domu, kjer je vse prisotne nagovoril g. Matic Tasič, župan občine Prevalje, ki je v svojem nagovoru poudaril pomen knjige in branja ter vsem prisotnim položil na srce, naj ohranijo stik s knjigo tudi potem, ko bodo zapustili osnovno šolo in stopili v svet odraslosti.

Osrednji gost prireditve je bil znan slovenski pisec besedil, novinar, popotnik, univerzitetni diplomirani teolog, znan kot slovenski raper, Rok Terkaj, z umetniškim imenom Trkaj, ki se z rapom ukvarja že od srednješolskih let dalje.

V zadnjem času je znan predvsem po knjigi Kla kla klasika, v kateri so izšle številne njegove pesmi, slovenske ljudske pesmi in izbrane pesmi slovenskih klasikov (Prešerna, Jenka, Gregorčiča, Župančiča, Levstika, Aškerca, Murna, Vodnika …), preoblečene v raparsko podobo − torej nekaj starega, klasičnega, prikazano na nov, sodobnejši način. S tem je skupaj s profesorjem književnosti, Igorjem Saksido, skušal mladim približati, kar je na prvi pogled neprivlačno …

Z naše šole se je prireditve udeležilo 6 zlatih bralk – učenk devetega razreda, ki so usvojile bralno značko vseh devet let šolanja. To so: Anja Krivec, Nuša Poročnik, Patricija Pogorelčnik, Neja Hranjec, Tjaša Uršnik in Katarina Hirtl.

Iskrene čestitke!                                                                                                                                       Lilijana Ladra

 

 

Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1