Tudi letos so učenci naše šole sodelovali na OTROŠKEM PARLAMENTU. Tema je bila OTROCI IN NAČRTOVANJE PRIHODNOSTI. Po razrednih skupnostih so se pogovarjali o štirih temah:
1. Kdo sem in kakšen želim postati.
2. Moja prihodnost.
3. Vrednote.
4. Okolje.
Nato je potekal ŠOLSKI PARLAMENT, kjer so delegati Otroškega parlamenta poročali o svojem delu in povedali, kako vidijo svojo prihodnost, kakšni ljudje želijo postati, kako bodo skrbeli za okolje in izpostavili vrednote, ki so zanje pomembne.
Letos smo prvič sodelovali na medobčinskem parlamentu v Slovenj Gradcu. Poleg naše šole so sodelovale še tri OŠ iz Slovenj Gradca, OŠ Šmartno, OŠ Podgorje in OŠ Mislinja. Našo šolo so zastopali Blaž Javornik, Blažka Merc-Praper, Patricija Pogorelčnik in Neja Hranjec.
V prostorih Občine Slovenj Gradec je potekala zanimiva debata, kjer so mladi parlamentarci razpravljali o temah letošnjega parlamenta. Šest najbolj prepričljivih razpravljavcev, med katerimi je bila tudi učenka naše šole Patricija Pogorelčnik, se je v petek, 24. marca, udeležilo še REGIJSKEGA PARLAMENTA na Ravnah. Tudi tam se je Patricija v razpravi odlično odrezala, saj bo skupaj s tremi učenci zastopala KOROŠKO REGIJO na državnem parlamentu v Ljubljani.
Mentorica Otroškega parlamenta Milena Jamer

Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1