V okviru tedna otroka je na šoli potekal fotografski natečaj z naslovom – Kdo je tvoj Peter Klepec?

Na natečaj je letos prispelo 43 fotografij učencev od 1. do 7. razreda. Fotografije je ocenila štiričlanska komisija (učiteljici Irena Šoln in Marinka Mori in učenki Tinkara Medved in Diana Areh). Skupni seštevek vseh točk je podal letošnje zmagovalne fotografije, katerih avtorji so prijeli priznanja in praktične nagrade. Fotografije pa bodo vso leto na ogled v jedilnici.

32.1.mesto je zasedla fotografija učenca 4. razreda Jaka Ocepka.  Jaka je poiskal Petra Klepca drugje. Kar nekaj časa se je ukvarjal s slikanjem svojega kužka, kako je močan in kako lahko nese izruvano drevo, kot to napravi v zgodbi Peter Klepec tudi sam. Zanj je Peter Klepec trenutno njegov kuža, ki ga je fantastično ujel v barvah jeseni.

 

 

30.2. mesto je zasedla fotografija učenca iz 3. razreda Tea Korena. Njegov Peter Klepec je del njegove družine in sicer njegova mlajša sestra, ki z leskom oči na fotografiji očara ob vsakem pogledu nanjo.

 

 

 

 

 

 

25.3. mesto je zasedla fotografija Anike Sešel, učenke 5. razreda. Peter Klepec Anike je njen brat Aljaž, ki ga je ujela v svoj objektiv med igranjem kitare ob razgledu z domačega okna na vas Šentjanž.  Anika pravi, da je zanjo Peter Klepec samo on in nihče drug. Zakaj, pa sama najbolj dobro ve.

 

 

 

 

 

Renata SEŠEL

 

 

Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1