V soboto, 21. 5. 2016, je PD Dravograd organiziralo zanimiv in poučen pohod za učence in starše OŠ Dravograd in OŠ Šentjanž pri Dravogradu na Sv. Tri kralje in Osankarico na Pohorju.

S Koroške smo se ob 8. uri zjutraj z avtobusom odpeljali do Slovenske Bistrice, kjer smo v centru mesta zavili v smeri Sv. Treh kraljev. Parkirali smo pred hotelom Jakec in pot nadaljevali peš mimo cerkve, kjer smo prečili položno družinsko smučišče. Pot se je nadaljevala po gozdnatem terenu polnem mravljišč. V slabi uri smo prispeli do največjega jezera na Pohorju – Črnega jezera. Tam smo se malo spočili, okrepčali in občudovali prelepo pokrajino. Nato smo hojo nadaljevali po macesnovih poteh, kjer nas je pričakala gozdna učna pot. Za otroke je bilo to res lepo doživetje, nam odraslim pa je bilo tudi zanimivo. Ko smo prispeli do doma na Osankarici, smo se podali še v gozd, kjer je 8. januarja leta 1943 padel Pohorski bataljon. S starši smo obudili nekaj partizanskih pesmi in se s težkim srcem odpravili nazaj do doma na Osankarici. Tam smo si ogledali še muzej s to tematiko. Pred kočo smo se spočili, pomalicali in za učence pripravili srečelov.

Polni navdušenja smo se odpravili proti avtobusu, ki nas je že čakal na parkirišču pred kočo. Pohod smo zaključili z dobro voljo, saj smo imeli lepo vreme in prijetno družbo.

Na pohodu je bilo 44 udeležencev in vsi bi se radi zahvalili planinskemu vodniku Jožeku Hartmanu za prečudovit dan. Na naslednji pohod v septembru vabljeni tudi ostali učenci in starši.

 

Zdenka Krajnik, planinska vodnica PD Dravograd

Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1