“Branje je za duha to,

kar je telovadba za telo.”

                     (Richard Steele)

Da je branje res pomembno za nas in našo duševno plat, verjamejo številni učenci naše šole, ki so tudi v tem šolskem letu pridno brali in osvojili bralno značko.

Teh učencev je bilo kar 137, od tega 103 učenci na razredni stopnji in 34 učencev na predmetni stopnji. V 9. razredu je bilo 6 ‘zlatih bralcev’ (Maša Breznik, Tjaša Mumel Ošep, Helena Pokeržnik, Zala Goričan, Katarina Hriberšek, Žan Boženk) – ti učenci so bralno značko osvojili vseh 9 let šolanja, za kar si zaslužijo še posebno pohvalo.

Seveda je potrebno omeniti, da so k tako velikemu številu zagotovo pripomogle učiteljice – razredničarke na razredni stopnji in pa slavisti na predmetni stopnji, ki so učence spodbujali k branju in z njimi opravljali pogovore o prebranih knjigah.

Zvesti bralci ob zaključku šolskega leta prejemejo mapice s priznanji (razredna stopnja) in pa Prežihove značke (predmetna stopnja). Dodatna nagrada za vse pa je še zaključna prireditev, ki smo jo tokrat imeli v sredo, 11. maja 2016. Obiskala nas je sodobna slovenska pisateljica Neli Kodrič Filipič, ki se ukvarja predvsem s pisanjem otroških knjig in mladinskih romanov. Sama je o svojem pisanju pred časom dejala: »Največ zamisli za pisanje dobim, ko o pisanju sploh ne razmišljam. Pridejo kar tako, padajo z neba, v odprti lijak na glavi in se zlivajo navzdol do prstov, ki nervozno čakajo na tipkanje … da se bo njihova nekoliko lena šefica spravila k pisanju.«

Avtorica je v svoj nastop, ki ga je pripravila za to srečanje, vseskozi aktivno vključevala prisotne učence. Le-ti so ji skozi prireditev pomagali poiskati ideje za nove zgodbe, ki komaj čakajo, da jih pisateljica zlije na papir …

Lilijana Ladra, mentorica BZ

 

Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1