V torek, 25. 4. 2016  je v Slovenj Gradcu potekal ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL-področno tekmovanje za osnovne šole. Udeležili so se ga tudi plesalec in plesalke naše šole pod vodstvom ge. Simone Stopar- Plesna šola Devžej.

Nastopili so v kategoriji C (učenke in učenci 7., 8. in 9. razred) in sicer posamično in ekipno v plesih HIP-HOP, POP, LATINO s predpisanimi koreografijami in predpisano glasbo.

Že v predtekmovanju so plesalci dosegli uspeh, saj so se vsi uvrstili v četrtfinale, v polfinale so se uvrstili  štirje, v finale pa se je prebila Diana Areh in v posamični konkurenci osvojila 6. mesto.

Napeto smo čakali, kako se bo razpletla ekipna tekma, saj je le 1. mesto vodilo na državno tekmovanje. Stiskali smo pesti….. in uspelo nam je!! Ekipa OŠ Šentjanž je nepričakovano, a popolnoma zasluženo osvojila 1. mesto ter se uvrstila na državno tekmovanje.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam: Diani Areh, Emi Gaberšek Jelenko, Katji Copot, Janji Rek, Blažki Merc Praper ter plesalcu Žanu Kacu. Kot rezerva je sodelovala tudi Ana Kreft. Čestitamo seveda tudi učiteljici Simoni Stopar. Vsem pa želimo veliko uspeha tudi na državnem tekmovanju.

Za plesalce zapisala Marinka Mori

 

Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1