Soba brez knjig je podobna telesu brez duše.

(Cicero)

V četrtek, 21. aprila 2016, so se zlati bralci vseh osnovnih šol na Koroškem zbrali na Prevaljah, kjer se je leta 1960 po zaslugi pisatelja Leopolda Suhodolčana in profesorja Stanka Kotnika rodila bralna značka, v letu 1961 pa so bile podeljene prve značke, ki jih je takrat prejelo deset učencev. Število mladih bralcev, ki so ostajali zvesti knjigi in branju, se je v vseh teh letih vztrajno povečevalo.

Prireditev je potekala v Družbenem domu, kjer so vse prisotne nagovorili ga. Mira Hancman, ravnateljica OŠ Franja Goloba, g. Matic Tasič, župan občine Prevalje, in ga. Dragica Haramija, predsednica Društva BZ Slovenije. Vsi so izrazili navdušenje nad tolikšnim številom zlatih značkarjev (167) in jim položili na srce, naj z branjem nadaljujejo.

Za prisrčen kulturni program so poskrbeli priznan slovenski ustvarjalec iz Prekmurja, Feri Lainšček, Ditka Čepin – koroška pevka, ki je uspešno uglasbila kar nekaj Lainščkovih pesmi, ter Gorazd Čepin, Ditkin oče in glasbenik.

Z naše šole se je prireditve udeležilo 6 zlatih bralcev – učencev devetega razreda, ki so osvojili bralno značko vseh devet let šolanja. To so: Maša Breznik, Tjaša Mumel Ošep, Helena Pokeržnik, Zala Goričan, Katarina Hriberšek in Žan Boženk.

Iskrene čestitke!

Mentorica BZ Lilijana Ladra

Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1