V okviru projekta »Najstniki spoznavajo koroške knjižnice«, h kateremu nas je v tem šolskem letu povabila Knjižnica Dravograd, so se zlati bralci naše šole v ponedeljek, 18. 4. 2016, udeležili drugega srečanja »Knjižnih mišic«.

Srečanje so tako kot prvo vodili člani debatnega krožka Gimnazije Ravne na Koroškem, tokrat na témo laži. Govorili so o lažeh, ki jih izrečemo namerno, da bi koga prizadeli, in o lažeh, ki so ‘neškodljive’ ter včasih celo ‘koristne’, saj z njimi poenostavimo življenje. Prisotne pa so tudi v literaturi.

Srečanje je bilo zasnovano v obliki debate, v kateri so člani propozicije in opozicije skušali dokazati ali ovreči trditev o laži, prijateljstvu in poštenju. Trditev se je glasila: S prijateljem, ki laže, moram prekiniti prijateljstvo. Člani obeh skupin so se pri dokazovanju in negiranju te trditve izjemno potrudili s številnimi argumenti, s katerimi so skušali dokazati svoj prav. Seveda so morali vsi udeleženci debate upoštevati predpisan bonton.

Mladi bralci so bili vseskozi zelo aktivni in žirija je imela kar težko nalogo pri razglasitvi zmagovalne skupine. Na koncu je vsak učenec prejel knjižno nagrado – knjigo Janje Vidmar: Debeluška. V šolo so se vrnili z nepozabnimi vtisi in z zavestjo, da je s knjigo v roki vsak zmagovalec.

Lilijana Ladra

 

Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1