“Ko je človek zdrav, ima tisoč želja, ko zboli, ima samo eno – da bi ozdravel.”

Ker želimo svoje zdravje ohraniti, smo se letos odločili, da se v okviru Zdrave šole udeležimo prireditve Tek po mestnih poteh za zdravje in smeh, ki je potekala v soboto, 9. aprila,  v Slovenj Gradcu. Kljub kislemu vremenu se nas je zbralo 5 zagretih tekačev in tekačic, pomagala nam je tudi učiteljica Renata. Bili smo dokaj uspešni, najbolj pa Jasmina Pokeržnik, ki je dosegla 2. mesto v kategoriji deklice, 5.,6.r, Aljaž Balažič, dečki 3.,4. r in spodaj podpisana (članice) sta dosegla 10. mesto,  Kaja Razgoršek in Zarja Breznik,kategorija deklice 1.,2.r, pa sta se uvrstili na 11.oz. 12. mesto.

Upamo, da bomo naslednje leto navdušili še več učencev, pa tudi učiteljev in staršev, da naredijo še več za svoje zdravje in se  bomo prireditve udeležili v še večjem številu.

www.szs.sc-sg.si/public/Files/OBVESTILA_15_16/Bilten_-_TEK_ZDRAVJA_2016_koncano.pdf

Letošnje geslo dneva zdravja je “Sladkorno bolezen premagamo skupaj.” Ker je pomemben del zdravljenja te bolezni tudi pravilna prehrana, smo v sredo, 13. aprila, medse povabili g. Andreja Vožiča iz fitnes centra Andfit Dravograd. Učencem od 6. do 9. razreda je  približal sodobne smernice zdravega prehranjevanja, ob tem pa poudaril pomen vsakodnevnega gibanja in vadbe.

http://www.nijz.si/sl/7-april-svetovni-dan-zdravja-2016-sladkorno-bolezen-obvladajmo-skupaj

Vodja Zdrave šole Marinka Mori

Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1