3. marca je na šoli potekal OTROŠKI PARLAMENT. Udeležili so se ga predstavniki Šolske skupnosti, Otroškega parlamenta in gospa ravnateljica. Letos so razpravljali na temo PASTI MLADOSTNIŠTVA.
Učenci prve triade so ugotovili, da jim past predstavlja pretirano gledanje televizije, neprimerne igrice na računalniku, pa tudi nezdrava hrana in pijača. Zdi se jim pomembno, da bi znali presoditi, kaj je prav in kaj narobe in reči NE tistemu, kar jih ogroža.
Učenci v drugi triadi so svoje razmišljanje razširili na pretirano uporabo telefonov in ustvarjanje FB profilov, čeprav za to še niso dovolj stari. Nekateri so že dobivali sovražna sporočila ali objavljali neprimerne vsebine. Ugotovili so, da jim socialna omrežja vzamejo veliko časa in postajajo razdraženi in odvisni. Med vrstniki je že veliko nasilja.
Učenci v tretji triadi so se prav tako osredotočili na socialna omrežja in kot pasti omenili še alkohol, cigarete, droge, ustrahovanje, izključevanje sošolcev in izsiljevanje starejših nad mlajšimi. Povedali so, da imajo nekateri zelo zaščitniške starše, ki nimajo nadzora nad početjem svojih otrok. Doma nimajo nobenih omejitev, niso več nadzorovani in jim je vse dovoljeno. Poudarili so, da jim starši večkrat niso vzorniki.
Učenke Maša Breznik, Blažka Merc-Praper, Patricija Pogorelčnik, Katarina Hriberšek in Helena Pokeržnik se bodo v četrtek, 10. marca 2016, udeležile regijskega parlamenta na Ravnah.

Mentorica Šolske skupnosti in Otroškega parlamenta Milena Jamer

Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1