Kot že nekaj krat do sedaj, smo se tudi v tem šolskem letu odzvali vabilu Občine Črna na Koroškem za sodelovanje na literarnem natečaju na témo kralja Matjaža. Posamezni učenci in učenke so v mesecu januarju pisali pesmice in zgodbice o našem koroškem junaku in pri tem dali svoji domišljiji prosto pot.

Dobljene prispevke smo poslali Turistični pisarni v Črni, ki jih je posredovala komisiji za ocenjevanje. Le-ta je med prejetimi prispevki izbrala po tri najboljše v vsaki kategoriji (v kategoriji poezije, proze in stripa). Prejeli so 40 pesmi, 15 proznih del in 8 stripov, pri ocenjevanju katerih je dala komisija poudarek na izvirnost in sporočilnost napisanega.

Med nagrajenci v kategoriji proze je bila tudi naša učenka, Blažka Merc Praper iz 7. razreda, ki se je v nedeljo, 31. 1. 2016, v okviru 24. prireditve Gradovi kralja Matjaža udeležila podelitve v Mitneku pod Peco. Tam je bilo poskrbljeno za dobro vzdušje, saj so za udeležence pripravili razne igre, predstave, ustvarjalne delavnice, iskanje zaklada in srečanje s kraljem Matjažem, ki je za nekaj časa prekinil svoj spanec, da je najboljšim ustvarjalcem podelil nagrade.

Blažka, iskrene čestitke za dosežen uspeh!

 

Zapisala Lilijana Ladra

Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1