Vse države v EU, med njimi tudi Slovenija, se trudimo, da bi pravilno zbirali in ločevali odpadke. Naš skupni cilj pa je preprečevanje nastajanja odpadkov.

Tudi naša šola se vsako leto pridruži ‘akciji’ z naslovom »Evropski teden brez odpadkov«, saj se zavedamo, da bomo le s skupno pomočjo dosegli dobre rezultate na tem področju in mogoče nekoč res ustvarili družbo brez odpadkov.

V sklopu te akcije smo od 30. 11. do 4. 12.  na šoli organizirali menjavo oblačil. Za nemoten potek te dejavnosti na šoli je bil zadolžen 7. razred. Te naloge smo se lotili z vso resnostjo.

Najprej smo določili učence za posamezne aktivnosti: oblikovanje plakatov z obvestilom o zbiranju oblačil, objava po šolskem radiu, priprava miz, pregled prinešenih oblačil, saj so morala le-ta biti čista in dobro ohranjena, dežurstvo med odmori, ko je potekala menjava …

Prvi dan je kazalo, da odziv ne bo tak, kot smo pričakovali, nato pa so učenci le pričeli prinašati oblačila, pa tudi nakit, spominke in knjige.

Posebej moramo pohvaliti učence 2. razreda, saj so prinesli največ stvari. Tudi učenci ostalih razredov so prispevali svoj delež in s tem pripomogli, da je bila akcija uspešno izpeljana.

Naša naloga v prihodnje pa je, da vsak izmed nas poskrbi, da bo zmanjšal dnevno količino odpadkov in s tem pripomogel k reševanju našega planeta.

                                               Za sedmošolce napisala Lilijana Ladra

 

Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1