V šolskem letu 2015/2016 poteka nacionalni projekt “Rastem s knjigo – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu” že desetič.

Projekt izvaja Javna agencija za knjigo RS (JAK) v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, zamejskimi osnovnimi šolami, javnimi in zasebnimi srednjimi šolami in srednjimi šolami v zamejstvu.

Za osnovnošolce je bila letos izbrana knjiga pisatelja Damijana Šinigoja Iskanje Eve, ki je prejela nominacijo za večernico 2015, nagrado za najboljše izvirno otroško ali mladinsko delo preteklega leta.

V okviru tega projekta so sedmošolci OŠ Šentjanž pri Dravogradu v torek, 20. 10. 2015, obiskali Knjižnico Dravograd. Tam so jim knjižničarke podrobneje predstavile namen omenjenega projekta, življenje in ustvarjanje pisatelja, prevajalca, scenarista, publicista … Damijana Šinigoja ter njegovo knjigo Iskanje Eve.

Ko so si učenci podrobneje ogledali knjižnico in ugotovili, v čem se splošna knjižnica razlikuje od šolske, jim je knjižničarka podala nekaj osnovnih navodil za brskanje po vzajemnem bibliografskem sistemu COBISS. Nato so morali s pomočjo Cobissa na policah sami poiskati določeno knjigo.

Urica prijetnega druženja je hitro minila, prav gotovo pa bo še hitreje minil čas, ki ga bodo učenci preživeli ob branju prejete knjige.

Lilijana Ladra

 

Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1