Lutkovna predstava – muzikal Zverjašček

»Zima je, zunaj je mraz … Oče Zverjasec zaspi, Zverjašček pa se kljub očetovi prepovedi sam odpravi v temni gozd … Po glavi mu roji očetova zgodba o veliki zlobni miši, ki lomasti v bližini njegovega doma …«

Tako se prične napeta zgodba malega Zverjaščka, ki se želi na lastne oči prepričati, če velika zlobna miš, o kateri je govoril oče, res obstaja. Na svoji poti skozi gozd doživi veliko prigod, sreča ogromno živali, na koncu pa vendarle spozna ‘veliko zlobno miš’, ki je v resnici majhna, prijazna miška, ki ga želi za prijatelja. Tako se na lastne oči prepriča, da drži  pregovor, da je strah od zunaj votel, od znotraj ga pa ni.

Lutkovna predstava Zverjašček, ki je nastala po predlogi znane slikanice, je velika uspešnica Lutkovnega gledališča Ljubljana. Učenci od 1. do 5. razreda OŠ Šentjanž smo si jo ogledali 8. aprila 2015 v Narodnem domu Mežica. Poleg same zgodbe in zanimive scene so nas navdušili tudi spremljajoči songi, ki so jih mojstrsko zapeli lutkarica Martina Maurič Lazar ter lutkarji Iztok Lužar, Gašper Malnar in Jure Lajovic.

                                                Lilijana Ladra

Zverjašček

 

 

 

Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1