Zaključek bralne značke

 

Tako kot po vseh šolah v Sloveniji, se tudi na naši šoli trudimo, da bi čim več učencev spodbudili k branju knjig za bralno značko. To nalogo si zadajo tako učiteljice – razredničarke na razredni stopnji kot tudi slavisti na predmetni stopnji, ki z učenci skozi šolsko leto opravljajo pogovore o prebranih knjigah.

Tudi letošnje šolsko leto ni bilo glede tega nobena izjema. Pohvalimo se lahko, da so na razredni stopnji (1.̶ 5. razred) bralno značko osvojili kar 103 učenci, na predmetni stopnji (6. ̶ 9. razred) pa 30 učencev. V 9. razredu je bilo 9 »zlatih bralcev« – to so učenci, ki so bralno značko osvojili vseh 9 let šolanja.

Vsi ti učenci bodo ob zaključku šolskega leta prejeli priznanja in značke, dodatna nagrada za njih pa je bila še zaključna prireditev, ki smo jo imeli v petek, 16. maja 2014. Tokrat nas je obiskal priznani slovenski pisatelj, dramatik, učitelj, scenarist … Tone Partljič, ki je v dobri uri druženja vse prisotne navdušil z zgodbicami iz svoje mladosti in današnjega življenja, predvsem pa s svojim humornim pristopom. Izrazil je navdušenje nad tolikšnim številom ‘značkarjev’ in jim položil na srce, naj tudi v prihodnje knjiga ostane njihova prijateljica.

  Lilijana Ladra 

Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1