PONOVNO SMO SE IGRALI Z DRUGAČNIMI

 

Že nekaj let zapored se učenci naše šole udeležujemo mednarodnega festivala »Igraj se z mano«. Festival poteka v različnih krajih po Sloveniji, med drugim tudi na Muti. Letošnji festival je bil zaradi slabega vremena prestavljen za celih štirinajst dni. Tako smo se ga razveselili šele v prvi polovici meseca junija.

 

 

Petek, 7. 6. 2013, smo tako ves dopoldan preživeli na Muti pred gasilskim domom, kjer je potekalo glavno dogajanje v okviru festivala. Ves čas smo se družili z vrstniki, z otroki s posebnimi potrebami ter tudi s starejšimi. Glavno besedo na festivalu je imel ponovno navihani Peter Nos, ki je s svojo hudomušnostjo in nagajivostjo zabaval vse udeležence. Začetek festivala smo vsi skupaj naznanili s spuščanjem balonov v nebo. Posebno doživetje, še posebej, če si lahko zraven zaželiš še kakšno skrito željo. Tudi letošnji osrednji gost je bil Adi Smolar, ki nas je razvedril ob petju svojih znanih pesmi. Med samim festivalom so potekale delavnice na katerih je bilo še posebej zanimivo in igrivo. Seveda pa so se tudi na osrednjem odru zvrstile točke nas, majhnih in velikih obiskovalcev. Učenci 1. razreda smo se predstavili s pisano plesno točko ob barvnem padalu. Učenci 2. razreda pa smo predstavili glasbeno igro brez besed, ki smo se jo naučili pri pouku glasbene vzgoje. Na festivalu ni manjkalo tudi domačih dobrot, najboljše pa so bile seveda palačinke. Mnjami!

Dopoldan je bil zabaven, poln različnih ustvarjalnosti in je kar prehitro minil. Festival smo zapustili dobre volje, polni vtisov in lepih doživetij. Zares nam je bilo všeč. Želimo si še več takšnih dni.

Fotografije:  

Učenci 1. in 2. razreda z učiteljicami Tatjano, Andrejo, Matejo in Ireno

Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1