Zaključek bralne značke

 

Na šoli se že vrsto let trudimo in si želimo, da bi čim več otrok spodbudili k branju, pa ne le k tistemu za kratek čas, pač pa k branju knjig za bralno značko. To pomeni, da učenci o prebranem potem tudi pripovedujejo, s tem pa si prislužijo bralno značko ali bralno priznanje.

Tudi v tem šolskem letu je bilo tako. Na razredni stopnji je bralno značko osvojilo kar 90  učencev, na predmetni pa 35, od tega je bilo 8 »zlatih bralcev« – to so učenci, ki so bralno značko osvojili vseh 9 let šolanja.

Dodatna nagrada za vse pridne bralce je bila poleg značke in priznanja (te bodo prejeli ob zaključki šolskega leta) še zaključna prireditev, ki smo jo imeli v torek, 2. aprila, ravno na mednarodni dan knjig za otroke. Tokrat nas je obiskal priznan umetnik: pisatelj, pesnik, glasbenik in igralec, Matjaž Pikalo, ki je v dobri urici druženja prisotne navdušil s svojimi zgodbami, še bolj pa s petjem avtorskih pesmi, ki jih je zapel ob igranju na nenavadno »partizansko« harmoniko. S svojim nastopom in vsestransko nadarjenostjo je pritegnil mlade poslušalce in jih zagotovo motiviral, da bodo tudi v naslednjem šolskem letu pridno brali in ponovno osvojili bralno značko.

Zlate bralce pa je tega dne čakalo še eno presenečenje. Zvečer so bili povabljeni na slavnostno podelitev priznanj in knjižnih nagrad v Knjižnico Dravograd, kjer ni manjkalo glasbe, pisane besede in dobre volje, predvsem pa ne svečanega občutka ob prejemanju nagrade iz rok županje Občine Dravograd, Marijane Cigala, ki je izrazila navdušenje nad dejstvom, da kljub uporabi interneta še vedno toliko mladih seže po dobri knjigi.

 

 Mentorica bralne značke

  Lilijana Ladra

Fotografije

Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1