Skupaj smo se igrali in ustvarjali 

Že drugo leto zapored smo se učenci tretjega razreda udeležili mednarodnega festivala »Igraj se z mano«. Festival poteka že šesto leto v različnih krajih po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru in na Muti. 


Tako smo se v petek, 18. 5. 2012, odpravili na Muto, kjer smo se ves dan družili z vrstniki, z otroki s posebnimi potrebami ter tudi s starejšimi. Tudi letos je imel glavno besedo navihani Peter Nos, ki je s svojo hudomušnostjo in nagajivostjo zabaval vse udeležence. Festival se je pričel, ko smo v zrak spustili veliko število rumenih balonov. Letošnja glasbena gosta sta bila Adi Smolar in reper Zlatko, ki sta poskrbela še za posebej veselo vzdušje. Ob njunem nastopu smo se jima pridružili s petjem in plesom. V nadaljevanju je sledila predstavitev točk vseh prijavljenih udeležencev.  Letos smo se učenci 3. razreda predstavili z dramatizacijo »Veveriček posebne sorte« in s pesmijo Malo miru. Nastop smo izpeljali zelo dobro, brez večje treme, vsi gledalci pa so nam z zanimanjem prisluhnili in nam ob koncu namenili velik aplavz. Dan se je zabavno nadaljeval, saj je bilo veliko zanimivih nastopov, delavnic kjer smo ustvarjali, ogledali smo si tudi razstavo ujed in malih živali, nastop čarovnika in klovnov. Zanimiva je bila tudi delavnica kjer nam je gospa poslikala obraze. Preizkusili smo se tudi v delavnici, kjer smo si izmislili kratko zgodbico, ki smo jo zaigrali s čisto pravimi lutkami – marionetami. Poizkusili smo tudi razne domače dobrote, čaje in sokove, sladkali pa smo se s palačinkami.

Dopoldan je ob pestri izbiri najrazličnejših dejavnosti kar prehitro minil. Festival smo zapustili dobre volje, polni vtisov in lepih doživetij. Dan je bil zares pester, zanimiv in kar se da ustvarjalen. Zares nam je bilo všeč. Želimo si še več takšnih dni.

 

Fotografije:

 

Učenci 3. razreda z učiteljicama Tatjano Čevnik in Ireno Prasnic


 

Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1