ŠOLSKI PARLAMENT

 

V četrtek, 8. 3. 2012, je telovadnici šole potekal šolski parlament. Tema letošnjega parlamenta je bila JUNAKI NAŠEGA ČASA-KDO SO IN ZAKAJ. Učenci so po oddelčnih skupnostih predstavili, kako so razmišljali in kaj so se pogovarjali v okviru oddelčnih ur. Dan kasneje so se zbrali še predstavniki posameznih razredov, kjer so še enkrat spregovorili o junakih, strnili misli in določili delegate, ki bodo šolo predstavljali na regijskem parlamentu v Dravogradu.

Učenci so se pogovarjali o različnih junakih. Razvrstili so jih v skupine glede na dejavnosti, ki jih opravljajo. Največji poudarek so dali junakom, ki opravljajo humanitarne dejavnosti in skrbijo za ljudi, ki pomoč potrebujejo. Učencem so junaki tudi invalidi, ki se trudijo čim bolje živeti v današnjem času. Posebna skupina so športniki in glasbeniki, ki se morajo za svoj uspeh truditi in Slovenijo uspešno predstavljajo v svetu. Pozornost so namenili tudi knjižnim junakom in junakom iz risank.

Sicer pa so ugotovili, da je lahko junak vsak od nas. Junaštvo so že lepe besede in dobra dejanja. Začenja se pri pozdravljanju, medsebojni pomoči ali ločevanju odpadkov. Veliko so razmišljali o vrednotah, ki jih v današnjem času kar primanjkuje.

V ponedeljek so o junakih spregovorili še na regijskem parlamentu v Dravogradu. Udeležile so se ga Ana Poročnik, Nina Založnik, Nika Kotnik in Katja Temnikar.


Mentorica ŠS Milena Jamer

Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1