Projekt turizmu pomaga lastna glava  – Všeč mi je nebo nad Šentjanžem


Učenci OŠ Šentjanž pri Dravogradu so se skupaj z mentorji, 13. 3. 2012, udeležili državnega tekmovanja Turizmu pomaga lastna glava. Naslov letošnje naloge je bil Všeč mi je, mi pa smo ga naslovili z Všeč mi je nebo nad Šentjanžem.

Na tekmovanju so se izvrstno odrezali, saj so dosegli zlato priznanje za predstavitev turističnega produkta, zlato priznanje pa so dobili tudi za najlepšo in najbolj domiselno  stojnico na prireditvi.

Učenci so zelo dobro predstavili turistično nalogo, zato si zaslužijo vso pohvalo.

      

       


22


K zmagi so pripomogli:

Učenci devetega razreda: Kristian Areh, Milka Gruber, Tjaša Kamnik, Žan Onuk,  Katja Repas, Nina Prater, Manja Vrhovnik.

Učenke osmega razreda: Nika Kotnik, Katja Temnikar, Nina Založnik, Vita Gnamuš.

Učenke tretjega razreda: Diana Areh, Blažka Praper, Ema Jelenko

Mentorji: Silva Martinc, Suzana Kranjec – Lebič, Irena Šoln, Gregor Javornik, Ernest Knez, Jernej Bobek in Janja Hanjže

Zunanji sodelavci: Petra Jurjec, Tomo Novosel, Miha Kolar, Matjaž Merčnik,

Zahvala vsem učencem in učenkam ter njihovim staršem, vsem sodelavcem šole in krajanom za velikodušno pomoč pri nastajanju projekta.

Mladi imajo v krvi to, da se radi veselijo in zabavajo. Radi imajo pogled, ki je lep, ki odseva nekaj lepega. Ozrli so se v nebo. Širno, čudovito in neskončno. Da, všeč jim je nebo nad Šentjanžem. Letos so v projektu Turizmu pomaga lastna glava želeli prikazati, da je narava zelo zgovorna, da jim je blizu, da je zastonj in da jo je vredno doživljati vsak dan. Potrebno se je odločiti in začeti ustvarjati skupaj z njo, v njej in jo spoštovati.

Ta projekt je družil učence in delavce naše šole, krajane in vse mlade. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v kraju Šentjanž pri Dravogradu. Snovalci projekta Turizmu pomaga lastna glava smo imeli v mislih predvsem doživeti naravo, ustvarjati v njej in se zabavati ter družiti s prijatelji od blizu in daleč.

V Mariboru smo prikazali izgled tabornega prostora, na katerem sta se odvijali dve delavnici – izdelovanje vesoljskih kostumov za ples, ustvarjali smo pesmi na temo vesolje, hkrati pa so obiskovalci poskusili tudi  »marsovsko pecivo« in vesoljske koktajle. Učenke so mimoidoče učile tudi plesati na melodijo Zemlja pleše, ki jo je pela Katja Repas. Videospot pa je vabil mimoidoče na prireditev.

Projektna naloga:

NEBO_NAD_SENTJANZEM.pdf

Fotografije:

Videospot:

JG

Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1