V soboto, 26. 3. 2022, smo se po dolgem času člani planinskega krožka OŠ Šentjanž pri Dravogradu, končno spet zbrali s skupnim ciljem. Se podati na novo planinsko dogodivščino! 😊

Tokrat smo izbrali skrite, prostrane in navdihujoče planine nad Sv. Primožem nad Muto.

Prehodili smo krožno pot od Sv. Primoža nad Muto do izletniške kmetije Odernik na Sv. Treh Kraljih in se čez Bricnikov vrh vrnili nazaj, na izhodišče. Do izletniške kmetije smo hodili po gozdni cesti, nato ob potoku do graničarskega mostu ter skozi gozd po čarobni, s storži postlani gozdni poti, ki prav spominja na kakšno pravljično prizorišče, do prelepe izletniške točke na Sv. Treh Kraljih.

Na izletniški kmetiji smo imeli daljši postanek z malico, posladkali pa smo se tudi s presenečenji gospodarice Nade.

Navdušeni nad krasnim ambientom na kmetiji, smo pot nadaljevali čez osončene prostrane travnike z razgledi daleč naokrog in se povzpeli na Bricnikov vrh, ki je s svojimi 1017 mnv predstavljal našo najvišjo točko na poti.

Tam so otroci ožigosali svoje nove planinske dnevnike, doma pa jih bodo podrobno raziskali in odslej vanje zapisovali ali risali svoja doživetja, občutja in še kaj. Na sestopu smo se razgledovali po Dravski dolini, ki nam je tako rekoč ležala na dlani in se ponovno čudili lepoti pokrajine, v kateri živimo.

Prehodili smo 9 kilometrov poti s skupno 300 metri vzpona in se do avtov vrnili zadovoljni, nasmejani in hvaležni, da smo lahko uživali v naših prelepih planinah.

Uživalo nas je 23 pohodnikov, 11 učencev in učenk naše šole s starši ter vodniki Zdenka Krajnik, Zoran Rožič in Mateja Petek.

http://Relive ‘Planine nad Sv. Primožem nad Muto’ View my walk: Planine nad Sv. Primožem nad Muto www.relive.cc

Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1