Ministrstvo za kulturo je že v šolskem letu 2006/2007 pričelo izvajati nacionalni projekt ‘Rastem s knjigo’. V letu 2009 ga je začela voditi Javna agencija za knjigo (JAK). Poteka v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom …

Glavni cilj projekta je, da bi mladim bralcem približali kvalitetno, izvirno slovensko mladinsko leposlovje. V projekt so vključeni sedmošolci OŠ in dijaki prvega letnika SŠ. V šolskem letu 2021/2022 poteka projekt za sedmošolce že šestnajstič, za dijake prvih letnikov pa dvanajstič.

V okviru omenjenega projekta so naši sedmošolci v ponedeljek, 21. 2. 2022, obiskali Knjižnico Dravograd. Knjižničarka Jerneja jim je najprej podrobneje predstavila sam projekt, nato pa še ureditev splošne knjižnice, ki se kar precej razlikuje od šolske. Učenci so se pobliže spoznali tudi s Cobiss-om (javno dostopen on-line knjižnični katalog). Na koncu so učenci prejeli v dar knjigo Vinka Möderndorferja z naslovom Jaz sem Andrej.

Prijetno druženje v knjižnici je hitro minilo, prav gotovo pa bo še hitreje minil čas, ki ga bodo učenci preživeli ob branju prejete knjige, za kar bo priložnost že med prihajajočimi zimskimi počitnicami.

Lilijana Ladra

      

 

Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1